Царевичен хляб

Дата: 12.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г брашно
225 г царевичен грис (качамак)
250 мл вода
1 пакетче суха мая
150 мл прясно мляко
30 мл зехтин
1/2 с. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Царевичен хляб
В купа се смесват топлата  водата и маята. Добавя се половината от царевичния грис и 50 г от брашното. Разбърква се до хомогенизиране. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя за 30 минути да втаса.

 


2
Царевичен хляб 2
След това се добавя  топлото млякото, останалите брашно, царевичен грис, солта и зехтина. Замесва се тесто. Слага се в намазнена купа и се оставя да втаса за около час на стайна температура.

 


3
Царевичен хляб 3
След това се поставя върху хартия за печене в тава, оформен на топка, като се поръсва с царевичен грис. Пече се за 10 минути в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, като вътре се поставя и купа с вода. След това се намалява на 190 градуса и се пече още 30 минути.

 


4
Царевичен хляб 4
Оставя се да се охлади и се нарязва.


Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2020
Здравей, Александра, ще стане с бяло брашно, но количеството на водата ще е друго. Без да сме премерили обаче, няма как да ви го кажем, трябва да усетите как става тестото. Поздрави от нас!
17.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2020
Ще се получи ли успешно, ако вместо царевичен грис използвам бяло брашно или просто повече царевично към водата?
16.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2016
Много сполучлива рецепта и добре описана. Хлябът става чудесен от първия път. Направих го на две овални хлебчета и в последните 10-15 минути махнах съда с вода. Получи се с препечена коричка.
15.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2016
Вкусно!
14.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2014
Добре се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


284 ДУШИ ОНЛАЙН
Ema Danovsky се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Баница с праз
ek.ginova се регистрира в сайта.
Ekaterina Stoilova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта