Ирландски хляб

Приготвя се със сода, не се меси и се пече в тенджера
Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ч. ч. брашно
1 2/3 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. олио
1 ч. л. сода бикарбонат
2 с. л. ким
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Ирландски хляб

В купа се смесват сухите съставки – брашно, сол, сода и ким.

 


2
Ирландски хляб 2

Налива се млякото и се замесва тесто, с ръце.

 


3
Ирландски хляб 3

Прехвърля се на плот и се омесва гладко, меко и еластично тесто. Оформя се топка.

 


4
Ирландски хляб 4

Слага се в съд (тенджера, която става и за фурна или гювеч), на дъното на който има хартия за печене, намазана с олио. Реже се на кръст почти до дъното и се похлупва с капак – идеята е парата да остане в съда.

 


5
Ирландски хляб 5

Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. След това се маха капака и се пече още 20 минути.

 


 


Съвет: От тези продукти излиза един хляб.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
За съжаление когато се приготвя соден хляб, този аромат е неизбежен.
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Направих го с ким,но така миришеше на сода,че кима почти не го усетих.Как да намаля тази миризма.Ще се получи ли ако сменя прясното мляко с кисело?
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
ще го пробвам с чубрица и ще споделя защото и на мен не ми хареса с ким...
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
прекрасен хляб, само този ким ... ама може и без него де !!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
прекрасен хляб, само този ким ... ама може и без него де !!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: