Сконс със сирене

Подходящи за сутрешна и следобедна закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
280 г брашно
80 г краве масло
80 г овче сирене
1/2 ч. л. бакпулвер
150 мл прясно мляко
1 щипка сол
1 жълтък за намазване
овче сирене за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Сконс със сирене

Брашното се смесва със солта и бакпулвера, прибавя се маслото, нарязано на кубчета (трябва да е студено) и настърганото сирене. С пръсти се мачка,  докато се получат трохи.

 


2
Сконс със сирене 2

Налива се млякото и се замесва тесто.

 


3
Сконс със сирене 3

Разточва се върху набрашнен плот на лист с дебелина 2 см и с ринг (чаша) се изрязват кръгчета.

 


4
Сконс със сирене 4

С помощта на четка се намазват с разбития жълтък.

 


5
Сконс със сирене 5

Поръсват се с настъргано сирене и се подреждат в тава с незалепващо покритие или в обикновена, покрита с пергаментова хартия. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 12 минути.

 


6
Сконс със сирене 6

След това се изваждат върху решетка, да се охладят леко.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2020
Вкусни
8.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2020
Станаха чудесни - меки и ухаещи:))
7.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2019
Чудесни се получиха!
6.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Получиха се вкусно, но май ги държах малко повече във фурната, т.к. Се отплеснах. Пак ги изядохме много бързо.
5.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2015
Станаха чудесни. Единственият проблем беше, че фурната ми няма вентилатор и се пекоха доста повече време.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Зеленчуци в пакет
Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: