Ръжени бисквити

С аромат на бренди, ванилия и боров мед
Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г ръжено брашно
1 яйце
150 г краве маслo
230 г боров мед
80 г орехи
50 г стафиди
50 мл бренди
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
кората от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Ръжени бисквити

Маслото, оставено на стайна температура и боровият мед се разбиват добре с миксер.

 


2
Ръжени бисквити 2

Прибавят се яйцето, брашното, настърганите (смлени) орехи и настърганата лимонова кора, бакпулвера, ванилията и накиснатите в брендито и отцедени стафиди.

 


3
Ръжени бисквити 3

Разбърква се до хомогенна смес и от нея се оформят топчета.

 


4
Ръжени бисквити 4

Подреждат се в тава, на дъното на която има силиконов килим или пергаментова хартия. Притискат се леко с лъжица за намачкване на картофи, така че да станат с релефна повърхност.

 


5
Ръжени бисквити 5

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 12 минути.

 


6
Ръжени бисквити 6

След това се оставят да се охладят и се поднасят.

 


 


Съвет: От тези продукти излизат 24 бисквити, предвидени са по 3 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2016
И ето закуската е готова
6.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2015
Приготвих ги с пчелен мед, добавих рожково брашно и изключих брендито. Уникално вкусни!
5.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2013
Много вкусни ... аз не слагам бренди
4.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2014
Павлина, стават по-скоро хрупкави.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2014
Трябва ли да станат твърди?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: