Солен кейк с маслини

Тук всичко напомня за средиземноморие - зехтин, каперси и маслини в една много апетитна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 30.07.2013
Солен кейк с  маслини
 
Необходими продукти:
100 г брашно
80 г царевично брашно
3 яйца
100 мл прясно мляко
60 мл зехтин „Екстра върджин”
1 ч. л. семена от резене
80 г зелени маслини без костилка
80 г маслини каламата
1 с. л. каперси
1 пакетче бакпулвер
сол и черен пипер на вкус
80 г сирене „Грюер” за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Солен кейк с  маслини

Яйцата се разбиват с миксер. Към тях се прибавят зехтина, млякото и семената от резене. Разбърква се.

 


2
Солен кейк с  маслини 2

Слагат се зелените маслини, каперсите и маслините каламата, на които е отстранена костилката. Сухите съставки се смесват и също се прибавят.

 


3
Солен кейк с  маслини 3

Разбърква се добре и сместа се изсипва в намазнена и набрашнена форма за терин.

 


4
Солен кейк с  маслини 4

Поръсва се с настърганото сирене и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: