Солен кейк с маслини
Лора и Стоян
4. |
Изпрати
лично съобщение |
22.06.2018 Правя хляб по този начин. Получава се въздушен и мек, с хрупкава коричка.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
03.04.2016 Не стана точно като на рецептата, но все пак добре се получи.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
15.01.2016 Диана, най-старият начин за приготвяне на квас е като се замесят брашно и вода на гъста каша и сместа се остави да втаса. Брашното трябва да е пълнозърнесто пшеничено, смесено с ръжено или да е от нахут, а сместа трябва да е нещо средно между тесто за палачинки и кейк. След 1 ден имаме ферментирало брашно, което трябва да се „захрани“, за да може квасът да се активира. „Захранването“ става като в продължение на 3–4 дни (или на няколко часа, или няколко пъти на ден) се прибавя смес от равно количество брашно и вода. За да не се увеличава обемът, малко от тестото се изхвърля и се добавя „храната“. В сместа започват да се образуват балончета, които се издигат към повърхността и когато квасът е вече „жив“, той започва да бълбука и да се движи.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
15.01.2016 Може ли рецепта за приготвянето на квас ?
|
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...