Марокански палачинки

Приготвени от истинско тесто и запечени в масло и зехтин
Източник: Бон Апети
Дата: 22.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. семолина (фин пшеничен грис)
1 ч. л. суха мая
1 1/2 ч. ч. топла вода
3/4 ч. ч. зехтин
3 с. л. краве масло
1 с. л. сол
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Марокански палачинки

Маята се разтваря в половин чаша от водата. Всички сухи съставки се смесват, добавя се маята и постепенно се налива останалата вода. (Ние замесваме в специален уред за тесто).

 

 


2
Марокански палачинки 2

Замесва се тесто, което се оформя на топка. След това се доомесва на плота,  докато се получи нееластично тесто, като за кори за баница.

 


3
Марокански палачинки 3

Разделяте на десет топки, които намазвате с част от разтопеното масло, смесено със зехтина. Оставят се да престоят 4–5 минути, за да омекнат.

 


4
Марокански палачинки 4

Тестото се оформя с ръка докато станат кръгли и тънки палачинки.

 


5
Марокански палачинки 5

Пекат с в тиган с незалепващо покритие, намазан с останалите масло и зехтин, на средна температура, от всяка страна за по 5 минути.

 


6
Марокански палачинки 6

Поднасят се топли със сирена ,сладко и т.н.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Татяна, семолина можеш да намериш в магазините на големите търговски вериги - Пикадили, Била, Метро, Карфур, Фантастико.
2.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2014
От къде се купува семолина?
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
В много заведения ги сервират вместо хляб с пресован чесън или кашкавал и са много вкусни в комбинация с всякакви ястия :))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: