Гризини с пармезан

Могат да послужат като прибор за загребване, когато поднасяте дип
Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
375 г брашно тип „00”
50 г краве масло
200 мл прясно мляко
10 г жива мая
3 с. л. настъргано сирене „Пармезан“
10 г сол


Начин на приготвяне:
1
Гризини с пармезан

Млякото се загрява в касерола и в него се разтопява маслото. Слага се маята и се бърка, за да се разтвори.

 


2
Гризини с пармезан 2

Сухите съставки се смесват и към тях се добавя млякото.

 


3
Гризини с пармезан 3

Замесва се тесто, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса за 30 минути. След това пак се размесва и отново се оставя за 30 минути.

 


4
Гризини с пармезан 4

После се разрязва на 20 парчета.

 


5
Гризини с пармезан 5

Оформят се гризини и се подреждат в тава. Оставят се да починат за 10 минути.

 


6
Гризини с пармезан 6

Фурната се загрява на 230 градуса, след това се намалява на 180 с вентилатор. Слагат се гризините и се пекат за 15 минути.


 


Съвет: От това тесто излизат 20 гризини - около 3 във всяка порция.

 


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2014
Разкошни гризинки се получиха. За да си спестя печене на втора тава, малко ги посбутах и ми се слепиха. Следващия път няма да допусна тази грешка.
4.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2014
Много ги обичат децатаХрупкави и вкусни!
3.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2013
Прекрасни са и с чаша бира! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Да, на кубчета е, но е прясна, а не замразена. Продава се в почти всеки магазин за хранителни стоки, дори в кварталните магазинчета.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Искам да ви питам за тази жива мая-това кубчетата замразените ли са?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: