Бисквити с розмарин

Тук розмаринът прави тези бисквитки необикновени. Опитайте и ще разберете защо
Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2015
Бисквити с розмарин
 
Необходими продукти:
320 г брашно
180 г захар
1 яйце (размер M)
200 г краве масло
1 ванилия
3/4 ч. л. сол
3 стръка розмарин
кората от 1 лимон
30 бр. сурови бадеми


Начин на приготвяне:
1
Бисквити с розмарин

Маслото и захарта се разбиват на крем с миксер. Прибавят се ванилията и солта и отново се разбива. Слага се яйцето и пак се разбива закратко.

 


2
Бисквити с розмарин 2

Листата на розмарина се нарязват наситно. Прибват се в крема, заедно с брашното и настърганата лимонова кора.

 


3
Бисквити с розмарин 3

Замесва се  тесто и от него се оформят два фитила. Увиват се във фолио за свежо съхранение и се оставят най-малко за 40 минути в хладилник.

 


4
Бисквити с розмарин 4

Двете рула се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см. Върху всяко парче се поставя по един бадем, като се притиска леко.

 


5
Бисквити с розмарин 5

Подреждат се в 2 тави, покрити с хартия за печене (или върху силиконови килимчета), като се оставя рзстояние помежду им. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 15–18 минути, докато станат златисти.

 


6
Бисквити с розмарин 6

Оставят се да изстинат. След това могат да се съхраняват в метална кутия, като между редовете трябва да се слага хартия за печене.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
4.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2013
Идеални са за за чай или кафе!
3.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
Вкусни!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2013
Хрупкави и много ароматни са тези бисквитки!Направих ги с орехи, защото нямах бадеми.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Вече няколко пъти правих тези бисквитки с розмарин и искам да ви споделя, че всичките ми роднини и приятели са очаровани! Страхотни са! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: