Фарината

Дата: 26.08.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно от нахут
650 мл вода
3 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
3–4 стръка розмарин
зехтин за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Фарината
Водата се смесва с брашното от нахут, разбърква се с телена бъркалка и се налива зехтинът. Бърка се до хомогенизиране. Тестото се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя да почине от 2 до 4 часа. След това трябва да е малко по-гъсто от палачинково тесто.

 


2
Фарината  2
Розмаринът се нарязва наситно и се добавя заедно със солта към тестото.

 


3
Фарината  3
Керамична форма за тарт се намзва със зехтин покрива се с хартия за печене и тя също се намазва. Изсипва се тестото.

 


4
Фарината  4
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. След това градусите се увеличават на 225 и се пече още 15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2017
Хлябът е великолепен! Повече прилича на голяма палачинка, но името е без значение - важни са вкусът и ароматът. Моята фарината стана по-тънка (мисля, че така трябва да бъде) - направих 1/3 от горната доза в 26 см тава. Пекох 17 мин. на 230 градуса, зачерви се чудесно и отгоре, и отдолу. Много ми хареса!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
Marina Dobreva се регистрира в сайта.
zmugly сготви Гризини
Georgi Mavrev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта