Усуканица с лук

Дата: 20.09.2012
Източник: Теодора
ТИТЛА: Чирак
Усуканица с лук
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
4 бр. яйца
200 г прясно мляко
2 - 3 с. л. кисело мляко
7 с. л. олио
1 с. л. сол
1 с. л. захар
1 кубче или 2 пакетчета суха мая
30 г сусам
2 глави стар лук или 1 връзка зелен, а за през зимата - 1 връзка праз
 

Начин на приготвяне:
1

Всички продукти (без брашното и лука) се смесват - накрая се прибавя брашното. Замесва се меко тесто, като се меси закратко. Оставя се да втаса за около 1 час на топло място. След това се омесва съвсем малко с олио, което после ще придаде еластичност на тестото и ще бъде лесно за оформяне .

 


2

Формата е въпрос на избор, а задушения зеленчук (лук , праз) се слага в тестото непосредствено преди печене. Намазава се с яйце и се поръсва със сусам. Пече се на 200 градуса във фурна, за около 30 мин ( в зависимост от фурната) .


 




Много е лесна, а е много ефектна тази рецепта. Опитайте и няма да сбъркате.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Деси се регистрира в сайта.
Katya Laz коментира рецептата Пиле с гъби соте
Radostina Racheva се регистрира в сайта.
Milena Petkova се регистрира в сайта.
Ивелина Желязкова се регистрира в сайта.
Desislava Atanasova се регистрира в сайта.
Silviq Chomerova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта