Понички
Лора и Стоян
![]() |
2 ч. ч. пълнозърнесто брашно 1 ч. ч. бяло брашно 1 ч. л. сода за хляб 2 с. л. лимонов сок 1 с. л. мед 1 ч. л. сол сусам за поръсване зехтин за намазване брашно за месене |
7. |
Изпрати
лично съобщение |
26.12.2018 Честито Рождество!
За първи път правя содена питка и съм много впечатлена както от резултата, така и от вкуса. Съпругът ми не можеше да ѝ устои! Изключително лесна за приготвяне и прекрасна на вкус!
Благодаря ви!
| ![]() |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
24.01.2017 И при мен водата дойде малко, но става изключително вкусна. Като човек, който не обича содени питки (заради аромата на сода) , бях много приятно изненадана. Правя я вече няколко пъти, включително и във вариант на хляб. Чудесна е!
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
04.12.2016 Тази питка я правя всяка година на Бъдни Вечер.
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
25.12.2014 Водата ми дойде малко, сложих 300 мл. Сусама целият изпада при разчупването на питката, но иначе много вкусна питка!
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
09.12.2014 Миналата година за бъдни вечер направих такава. Тази година ще повторя.
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...