Гризини от елда

Тази рецепта е за всички, които обичат соленки, солети и особено гризини. Както знаете, те спокойно могат да служат за прибор, когато на масата е поднесена и разядка
Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ч. ч. бяло брашно
1/2 ч. ч. брашно от елда
80 г краве масло
150 г овчи кашкавал
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. самардала
1/2 ч. ч. студена вода



Начин на приготвяне:
1
Гризини от елда

В купа се слагат двата вида брашно, самардалата, бакпулверът, прибавя се и нарязаното на кубчета масло (трябва да е студено). Разбърква се, докато се получат трохи.

 

 


2
Гризини от елда 2

Слага се и настърганият на ситно ренде овчи кашкавал, налива се студената вода.

 

 


3
Гризини от елда 3

Оформя се тесто и се оставя да почине за около 30 минути, завито във фолио за свежо съхранение.

 


4
Гризини от елда 4

Разделя се надве и се разточват тънки кори.

 


5
Гризини от елда 5

С помощта на нож за пица се нарязват тънки, дълги ленти, които се усукват леко като спирали.

 


6
Гризини от елда 6

Слагат се в 2 тави върху силиконови килими или пергаментова хартия и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 10–15 минути, зависи от дебелината им.


 


 


Съвет: От тези продукти излизат 40 гризини, предвидени са по 4 за порция.

 


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2022
Изключително вкусни!
10.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2017
Станаха много хубави и хрупкави.
9.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2014
може да се използват много различни подправки - чубрица, босилек, риган, смелен розмарин
8.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2014
Изключително вкусни и лесни за приготвяне! 2-годишният ми син ги обожава!
7.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2013
Едни от най-любимите вкъщи. Аз ги правя с ообикновен кашкавал, всичко друго спазвам в рецептата и са тооолкова вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: