Сладкиш „Трес лечес”

Името казва всичко – мляко, мляко и пак мляко
Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г брашно
5 яйца
125 мл прясно мляко
400 мл кондензирано мляко
400 мл подсладено кондензирано мляко
300 мл животинска сметана
1 ванилия
1 с. л. бакпулвер
200 г захар
4 с. л. тъмен ром



Начин на приготвяне:
1
Сладкиш „Трес лечес”
Брашното се смесва с ванилията и бакпулвера.
2
Сладкиш „Трес лечес” 2
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с половината от захарта, докато побелеят. Налива се прясното мляко и сместа се добавя към сухите съставки, като се разбърква.
3
Сладкиш „Трес лечес” 3
Белтъците се разбиват леко, добавя се останалата захар и отново се разбиват, докато станат на сняг. Прибавят се към сместа с жълтъците и се разбърква много внимателно.
4
Сладкиш „Трес лечес” 4
Тестото се слага в тава с незалепващо покритие, пече се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, след което се охлажда много добре.
5
Сладкиш „Трес лечес” 5
Кондензираното мляко се смесва със 100 мл от сметаната, подсладеното кондензирано мляко и рома.
6
Сладкиш „Трес лечес” 6
Блатът се надупчва с вилица, залива се с млечната смес и се оставя, да се напои добре.
7
Сладкиш „Трес лечес” 7
Сладкишът се гарнира с останалата сметана, разбита на сняг.





Съвет:
По желание може да се гарнира с карамелен сироп.

Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2023
Вкусно
9.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Страхотен десерт, много лесен! Приготвям го вече няколко пъти! :)
8.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Получи се , но много не ми попи течността. Въпреки това си беше вкусно.
7.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2015
украсих с дулсе де лече,мммм
6.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: