Пилешки хапки за деца

Крехки пилешки късчета, оваляни в галета и пармезан
Източник: Velizara Angelova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 03.11.2015
Пилешки хапки за деца
 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
галета за овалване
прясно мляко
сирене „Пармезан“
3 с. л. олио
розмарин, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нарязвате пилешките гърди на не много малки кубчета (поне колкото бебешко юмруче).
Накисвате ги в прясно мляко за около час, за да станат възможно най-крехки.
2
Смесвате галетата с настърган пармезан и по желание добавяте сол, черен пипер или къри (както правя аз).
3
Овалвате пилешките хапки в сместа от галета и пармезан и ги подреждате в тава с хартия за печене на дъното.
4
Поръсвате с розмарин - искам да отбележа, че розмаринът придава допълнителен свеж аромат на ястието, но в никакъв случай не трябва да се прекалява с него, тъй като от свеж, ароматът ще се превърне в натрапчив.
5
Може и да не се добавя мазнина, но ако капнете малко олио, пилешките хапки ще станат по-хрупкави.
6
Печете хапките в загрята на 200-220 градуса фурна (с вентилатор) докато получат апетитен златист цвят.




Съвет:
Като гарнитура препоръчвам картофено пюре.
Наричаме въпросното хапване ВФС (вместо КФС). Така или иначе, ако добавите и сос барбекю, ефектът се доближава, с основната разлика, че е доста по-здравословно.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: