Прясна паста фарфале

Със сос от домати, маслини и каперси
ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 02.12.2022
Прясна паста фарфале
Прясна паста фарфале
 
Необходими продукти:
100 г квас
100 г + 2 с.л. семолина (грис от твърда пшеница)
1/2 сварено и пюрирано цвекло

за соса:
1 малка глава лук
2–3 скилидки чесън
10 маслини
2 домата
30 г каперси
1–2 с.л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Яйцето, жълтъкът, квасът и 100 г семолина се замесват с миксер. Когато се хомогинизират, се прибавят останалите 2 с.л. семолина и цвеклото. Омесва се добре. Тестото се завива с фолио за свежо съхранение и се оставя да почине за 30 минути.
2
Тестото се разточва много тънко, като се поръсва със семолина. Нарязват се правоъгълници, които се прищипват в средата за да се получи панделка. Оформените фарфале се поставят на покривката, докато се приготвя соса за пастата.
3
Лукът се наситнява и се запържва в зехтин. Прибавят се накълцани на ситно скилидки чесън, маслините, каперсите и доматите, предварително обелени и нарязани на кубчета. Може да се добави и малко сварено и наситнено цвекло. Задушава се до сгъстяване.
4
Пастата се сварява за 3-4 минути във вряща подсолена вода. Изважда се и се сервира със соса.

Съвет:
Пастата може да се оформи по различни начини - като талиатели, като кори за лазаня и други.

Съвет:
Пастата може да се оформи по различни начини - като талеатели, като кори за лазаня и други.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: