Рьощи със сирене „Грюер“

Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2012
Рьощи със сирене „Грюер“
 
Необходими продукти:
500 г картофи
100 г бекон
100 г сирене „Грюер”
1/2 глава лук
2 с. л. краве масло
1/4 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рьощи със сирене „Грюер“

Картофите се измиват и се сваряват цели и небелени в подсолена вода. Варят се най-много 15–20 минути.


2
Рьощи със сирене „Грюер“ 2

След това се охлаждат, обелват и се настъргват на едро ренде.


3
Рьощи със сирене „Грюер“ 3

Беконът се реже натънко и се запържва на сух тиган. След като стане хрупкав и пусне мазнината си, се добавя наситнения лук. Пържи се до златисто-кафяво.


4
Рьощи със сирене „Грюер“ 4

Слага се маслото и след като се разтопи, се прибавят настърганите картофи. Разбърква се и се овкусява със солта и черен пипер.


5
Рьощи със сирене „Грюер“ 5

Слага се настърганото сирене и сместа се притиска добре към дъното на съда.


6
Рьощи със сирене „Грюер“ 6

Пържи се под капак за 6–7 минути, докато стане със златиста коричка. След това се обръща с помощта на чиния и пак се пържи до златисто и от другата страна.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

05.05.2016
Много вкусна рецепта!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2015
Страхотна рецепта,много вкусна.
3.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2015
Лесна рецепта за мъже като мен. Стана вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Това ястие много прилича на родопски пататник.Много е вкусно и го готвим редовно.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2013
Винаги се стремя да дам нещо от себе си в рецептите, снощи реших да не изневерявам на себе си и поизмених малко рецептата: 1. Замених лука с настъргана червена чушка (капия) 2. Пропуснах запържването на бекона и чушката/лука 3. Към сместта добавих 2 яйца, щипка индийско орехче и копър 4. Поради липсата Грюер, използвах Ементал Първите рьощи направих по-големи и изпържих с малко мазнина, но при обръщането формата им се разваля, затова реших следващите да бъдат малки (с диаметър около 5 см.) и продължих да ги готвя в тигана без мазнина (тиганът ми е с керамично покритие). Получиха се чудесни, приятно запечени и вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: