Искаш ли да пиеш и да не се напиеш?0
5003

Започна 2021 и всички се надяваме на една по-добра година, като си пожелаваме най-вече здраве. Пълним чашите и вдигаме наздравици за това. А поводи и именни дни в началото на годината колкото искаш! През целия януари не можем да станем от масите чак до Трифон Зарезан през февруари.

Животът е прекрасен и ние трябва да го празнуваме, но и да се грижим по-добре за здравето си. Да вземем пример от англичаните, които май задминахме по пиене.

Чували ли сте за инициативата „Сухият януари“?

Тя е популярна в Англия и започва през 2013 г. м като идеята е да не се пие в рамките на месеца. Да останеш на сухо за месец хич не е зле и води до много позитиви, като подобрение на съня, намаляване на теглото, възстановяване на клетките на черния дроб, подобрен тен на кожата, липса на депресивни състояние и общо позитивно излъчване на индивида. Разбира се, ако се комбинира спирането със здравословен режим на хранене и двигателни активности, положителният ефект ще бъде умножен в пъти.

Кога е най-добре да направим пауза с алкохола?

Да се комбинира 2 в 1 е най-добре и затова отказването на алкохола заедно с подходящ диетичен режим като житната диета на Дънов или други. Например тези със старт фаза на луната „новолуние“ на 13-ти януари, 11-ти февруари, 13-ти март 2021 или „пълнолуние“ на 28-ми януари, 27-ми феруари или 28-ми март.

Предимствата на безалкохолното вино Carl Jung

За радост на всички, които искат хем празнуват и да вдигат наздравици, хем да се грижат за здравето си, у нас вече може се намери и първото автентично безалкохолно вино в света Carl Jung (Карл Юнг). Точно него американците са пили по време на сухия режим (1920–1933 г.)

То съдържа съставките на всички автентични и истински вина, като толкова полезните антиоскиданти полифеноли и супер полезният ресвератрол. Той се намира в качествени вина от червено грозде и на него се дължи прослуватият френски феномен да си хапват сиренца с висока масленост и да са със здрави сърца, без затлъстяване.

Как се прави безалкохолно вино?

Безалкохолното вино Karl Jung се получава, като допълнително виното от качествено грозде, ферментирало и отлежало в дъбови бъчви, се подложи на вакуумна дестилация под налягане при температура от 29 градуса. Тогава се отделя алкохолът, който в нормално състояние е летлив на 80 градуса. Немският учен Карл Юнг патентова технологията през 1908 г.и полученота по този начин напитка е с гаранция на състав само безалкохолно вино.

Винарна Карл Юнг вече 113 години произвежда безалкохолни вина и подобрява технологията си, която остава най-добрата в света за получаване на оргинално 100% вино без алкохол. Вече има и други методи, които не гарантират състава на получената течност да бъде само вино без алкохол, а често има добавена мъст или гроздов сок. Добре е да се чете етиктът, но при всички случаи обаче няма наличие на алкохол и е алтернатива за сухите месеци. Всички беалкохолни алтернативи са с поне 4–5 пъти по-малко калории от алкохолните си братя.

Да останете „сухи“ за месец само ще подобри общото ви физическо и психическо състояние, а най-вече ще засили имунната ви система, толкова важна при срещи с вируси.

А това вече може да стане без да губите удоволствието от живота , точно напротив с чаша в ръка, протегната за наздраве.

Може да ги намерите на дребно в: Балев Био Магазин, Магазин Андре Кичън, Месарница Бъчърс, Магазин ДА ХАПНА - София, Магазини Bread & Wine - София, Магазин Bismark, Магазин Щутгард и дистрибутор за покупки на едро МЕЙК 98.

Коментари (0)

176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: