Консервирай смело!


0
6206

Дойде времето, в което плодовете са затрупали сергиите, цветовете им са свежи и подканващи, а около пазарите се долавят сладки нотки на плодови коктейли. С настъпването на слънчеви летни лъчи, разнообразието от плодове се увеличава, а с тях и възможностите да се приготвят екзотични, традиционни, новаторски, креативни и ароматни домашни сладка, които да подслаждат студените дни от годината. 

Сериозните притеснения за сладкарите са рискът да не се желира конфитюрът, да не прекалят със захарта в сладкото или да не успеят да консервират правилно своята продукция. Всичко това ограничава свободата им да творят и вкусовете на сладката се свеждат до един конкретен плод. Днес, при наличието на изпипани и специализирани добавки за консервиране на Dr. Oetker, имате възможност да съсредоточите мислите си в изобретяване на нови вкусове, съчетаване на конкретен плод с напълно нов аромат или на сладък с лютив вкус, създаване на нови плодови комбинации и абсолютно свободни импровизации.

Dr. Oetker предлага най-подходящите добавки за консервиране на мармалади, конфитюри и желета – в зависимост от плодовете, които сте избрали и сладостта, която желаете. Без необходимост от стерилизиране, само за 10 минути. Така ще запазите витамините, цвета и формата на плодовете. 

Гелфикс класик 1:1 е подходящият избор, когато искате да консервирате ябълки, джанки, сини сливи, круши, както и плодови смеси от по-кисели плодове. Сладката се приготвят с 1 кг захар и след по-малко от 10  минути имате готов мармалад, конфитюр или желе.

Гелфикс екстра 2:1 е вашата добавка, която най-много ще подхожда на домашното ви сладко, ако използвате по-сладки плодове, като ягоди, череши, кайсии, вишни, малини, боровинки, праскови и подобни. Поради високата сладост на плодовете тук се добавят само 500 г захар.

Освен че придава свеж вкус на сладкото, лимонената киселина спомага и за неговото допълнително желиране. Може да я използвате дори и за освежаване на своите коктейли в горещите летни дни.

Тенденциите в кулинарния свят все повече се стремят към изпипване на детайлите, интересни и новаторски съчетания на аромати, вкусове и текстури. Приготвянето на мармалади, конфитюри, желета и сиропи не остава по-назад. В световен план, гурме кухнята се е промъкнала във всеки един аспект от кулинарията, което предизвиква вкусовете и въображението не само на професионалистите, но вдъхновява и любителите.

В стремежа си да е винаги в крак с времето, и дори да е новатор в някои отношения, Dr. Oetker подбра за вас няколко комбинации, които да успеят да провокират въображението и желанието на всеки, така че да си приготви вкусен мармалад, конфитюр или желе у дома, чийто вкус да го отведе до незнайни далечни дестинации. 

Съчетаването на круша с аромат на лавандула, сладко от череши с хрупкави ядки и аромат лимон, сладко от ябълки с канела, сок от къпини, екзотичен конфитюр с джинджифил, киви, райска ябълка и портокал, ягодов конфитюр с кафе или сладко от ягоди със свежи листа от мента са само една малка част от поканата за кулинарно пътешествие, което Dr. Oetker отправя към всички сладкари!

Pinterest
Коментари (0)



Ana Savova коментира рецептата Заешко с ориз
Ana Savova се регистрира в сайта.
Gueorgui Bojinov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта