Дойде времето, в което плодовете са затрупали сергиите, цветовете им са свежи и подканващи, а около пазарите се долавят сладки нотки на плодови коктейли. С настъпването на слънчеви летни лъчи, разнообразието от плодове се увеличава, а с тях и възможностите да се приготвят екзотични, традиционни, новаторски, креативни и ароматни домашни сладка, които да подслаждат студените дни от годината.
Сериозните притеснения за сладкарите са рискът да не се желира конфитюрът, да не прекалят със захарта в сладкото или да не успеят да консервират правилно своята продукция. Всичко това ограничава свободата им да творят и вкусовете на сладката се свеждат до един конкретен плод. Днес, при наличието на изпипани и специализирани добавки за консервиране на Dr. Oetker, имате възможност да съсредоточите мислите си в изобретяване на нови вкусове, съчетаване на конкретен плод с напълно нов аромат или на сладък с лютив вкус, създаване на нови плодови комбинации и абсолютно свободни импровизации.
Dr. Oetker предлага най-подходящите добавки за консервиране на мармалади, конфитюри и желета – в зависимост от плодовете, които сте избрали и сладостта, която желаете. Без необходимост от стерилизиране, само за 10 минути. Така ще запазите витамините, цвета и формата на плодовете.
Гелфикс класик 1:1 е подходящият избор, когато искате да консервирате ябълки, джанки, сини сливи, круши, както и плодови смеси от по-кисели плодове. Сладката се приготвят с 1 кг захар и след по-малко от 10 минути имате готов мармалад, конфитюр или желе.
Гелфикс екстра 2:1 е вашата добавка, която най-много ще подхожда на домашното ви сладко, ако използвате по-сладки плодове, като ягоди, череши, кайсии, вишни, малини, боровинки, праскови и подобни. Поради високата сладост на плодовете тук се добавят само 500 г захар.
Освен че придава свеж вкус на сладкото, лимонената киселина спомага и за неговото допълнително желиране. Може да я използвате дори и за освежаване на своите коктейли в горещите летни дни.
Тенденциите в кулинарния свят все повече се стремят към изпипване на детайлите, интересни и новаторски съчетания на аромати, вкусове и текстури. Приготвянето на мармалади, конфитюри, желета и сиропи не остава по-назад. В световен план, гурме кухнята се е промъкнала във всеки един аспект от кулинарията, което предизвиква вкусовете и въображението не само на професионалистите, но вдъхновява и любителите.
В стремежа си да е винаги в крак с времето, и дори да е новатор в някои отношения, Dr. Oetker подбра за вас няколко комбинации, които да успеят да провокират въображението и желанието на всеки, така че да си приготви вкусен мармалад, конфитюр или желе у дома, чийто вкус да го отведе до незнайни далечни дестинации.
Съчетаването на круша с аромат на лавандула, сладко от череши с хрупкави ядки и аромат лимон, сладко от ябълки с канела, сок от къпини, екзотичен конфитюр с джинджифил, киви, райска ябълка и портокал, ягодов конфитюр с кафе или сладко от ягоди със свежи листа от мента са само една малка част от поканата за кулинарно пътешествие, което Dr. Oetker отправя към всички сладкари!
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...