Le Poulet. Приказно пиле с доказано френска история.



0
1127

       Le Poulet е френска порода бавно растящо пиле. Защо френска порода? Защото се учим от най-добрите! С най-голям опит в отглеждането на тази порода. И защото обичаме да се наслаждаваме на храната – също като тях. Бавно, преживявайки вкуса на всяка хапка жълто пиле, отгледано с любов.

      За да бъде с отличителен вкус, всяко пиле с марката Le Poulet е отгледано с внимание и грижа. То расте бавно, 30% по-дълъг период на отглеждане – точно толкова, колкото му е необходимо, за да бъде вкусът му неповторим.

      Преди да стигне до вашата трапеза, пилето е хранено с храната, която то предпочита – хранене подчинено на идеята Ad Libitum. Така постигаме баланс между нуждите на пилето, повелите на природата и вкуса на нашите потребители.

      Хранените с 100% растителна храна пилета имат по-интензивен цвят на месото. Затова жълтият цвят на Le Poulet се дължи както на породата, така и на преобладаващата в хранителния режим царевица. За неповторим вкус на пилето.

      Чистата природа и щедрото слънце са част от тайните на жълтото пиле Le Poulet. Отглеждано в сърцето на Тракия в с. Баня, до язовир Жребчево, то съчетава в себе си опита на френските специалисти и любовта и грижата на българските стопани.

      Всичко това прави Le Poulet приказно вкусно и едно от най-висококачествените пилета на българския пазар. В проучване на Nielsen Bulgaria сред 2000 потребители, Le Poulet беше избран за Продукт на годината в категория “Месни продукти” за 2019 година.

      Днес ще ви представим и една от приказните рецепти, която ние от Le Poulet приготвихме:

Червената шапчица под карантина

Червената шапчица много обичаше своята баба. И всеки път се вълнуваше, когато знаеше, че предстои посещение при баба, за да ѝ занесат любима гозба. Но сега беше по-различно. Заради карантината в гората Червената шапчица трябваше да стои вкъщи. Двете с майка ѝ крояха планове да приготвят страшно вкусно пиле със зеле, но как да го пратят на баба. Тогава на Червената шапчица ѝ светна, че куриерската фирма Волфенщайн работи в тези кризисни условия, но да разчиташ на един вълк, не си е работа. Или ще забави доставката, или ще я изяде, пък, най-лошото, ще вземе да изяде бабата. Двете с майка ѝ продължаваха да играят сантасе и да мислят варианти. Сетиха се и за нелегалните къртичи канали, през които също течеше куриерска дейност, но не беше безопасно. А и не можеха да пратят толкова голямо ястие. Накрая решението си дойде само. На прозорчето кацна листовка на новата куриерска услуга Фалкон. Двете потърсиха добрия стар сокол и той се отзова на мига. Но обонянието на тази хищна птица веднага долови, че пратката ухае страхотно и поиска да опита от тази вкусотия. Сделката беше сключена. Докато соколът достави храната на бабата, Червената шапчица и майка ѝ, затворени вкъщи, ще приготвят още веднъж за служителите на Фалкон едно чудно Гриловано пиле с горено зеле. Ето и вкусната рецепта:

Време за подготовка: 10 мниути

Време за готвене: 1 час

Порции: 4

Продукти:

1 пиле Le Poulet около 1.5 кг

40 г меко масло

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

1 ч.л. сушена мащерка

За зелето:

½ средно голяма зелка

60 г разтопено масло

1 малка глава лук

1 червена чушка

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Извадете пилето от хладилника и оставете за около час на стайна температура. Внимателно отделете гръбнака, обърнете и натиснете силно с ръка, за да се разтвори максимално на пеперуда. Намажете с масло, посолете и подправете с черен пипер и мащерка и сложете върху добре загрят грил тиган или плоча с кожата надолу. Може да притиснете с капак или нещо тежко, за да може пилето да има максимален контакт с грила. Гответе 8-10 минути и намажете с масло и от другата страна. Посолете и подправете с пипер и обърнете. Гответе още 7-8 минути и прехвърлете в тава за печене. Печете 45 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Нарежете зелката на клиновидни парчета и подредете в тава. Полейте с разтопеното масло, посолете и подправете с черен пипер. Добавете нарязаните на кубчета чушка и лук и покрийте с алуминиево фолио. Печете заедно с пилето, като по средата на печенето размените местата им и запечете зелето на грил без фолио, докато се запече и карамелизира. Нарежете пилето на порции и сервирайте с парче зеле.

Ако нямате грил тиган или плоча, можете, след овкусяването на пилето с масло, сол и черен пипер, да го сложите директно в загрятата фурна. Увеличете малко и времето за печене.

Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: