Три свежи рецепти с продуктите на TAT



0
23439

                                                                                              Супа, основно и десерт

Има три неща, които не са се променили от създаването на компанията ТАТ през 1967 г. до днес: естествените съставки и произход на продуктите, техният неповторим вкус и високото качество. Следвайки тази философия, сме подготвили три рецепти с техните продукти, които лесно и бързо можете да приготвите у дома.

Крем супа от печена капия

Главният герой в първата рецепта е печената и белена капия TAT. Тя е готова за консумация, което драстично намалява времето за приготвяне. Рецептата отнема само 20 минути за изпълнение, за да ви даде възможност да се насладите на компанията на любимите хора у дома. А ето и как да я приготвите:

Необходими продукти:

10 бр. капия ТАТ

1 ч. ч. доматен сок

1 глава лук

3 скилидки чесън

1 бр. моркови

2 бр. картофи (средно големи)

зехтин

зеленуков бульон

черен пипер

кориандър

индийско орехче

заквасена сметана

магданоз и ядки за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се запържват в зехтин или мазнина по избор.

Чушките и обелените картофи се нарязват на едро и се добавят към запържените зеленчуци. Прибавя се доматеният сок и 500 мл топъл зеленчуков бульон. При желание може да се увеличи количеството на течността.

След като картофите са сварени се добавят подправките на вкус. Супата се пасира и поднася с ядки, нарязан на едро магданоз и по желание лъжица заквасена сметана.

Съвет: В случай, че използвате вода вместо бульон, добавете сол на вкус.

 

Кюфтенца от грах на фурна

Тези кюфтенца от грах са здравословен вариант за предястие, гарнитура или дори основно ястие. Пекат се на фурна с много малко мазнина и за приготвянето им са необходими само няколко продукта:

Необходими продукти:

400 г зелен грах ТАТ

140 г брашно от нахут

2 скилидки чесън

1/2 глава лук

2 с.л. зехтин

5-6 стръка магданоз

1 ч.л. копър

сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Лукът, чесънът и магданозът се нарязват на ситно и се смесват в голяма купа.

Грахът се отцежда от водата, добавя се към другите продукти и намачква, докато постигнете желаната консистенция.

Брашното от нахут се добавя към сместа и се овкусява със сол, черен пипер и копър. Всичко се разбърква добре.

Кюфтенцата се оформят, подреждат се в тава и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто.

 

Сладкиш със сладко от ягоди

Стигаме и до десерта, на който ви препоръчваме да се насладите със следобедното кафе или чай. Той е класика, която ще ви пренесе в детството след по-малко от 45 минути, прекарани в кухнята:

Необходими продукти:

4 яйца

220 г захар

90 г олио

400 г кисело мляко

350 ч. ч. брашно

1 пълна ч. л. бакпулвер (1 ч. л. сода)

1 ванилия

настъргана лимонова кора

200 г сладко ТАТ

1/3 ч. ч. орехови ядки

 

Начин на приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват с миксер на крем, докато удвоят обема си. Постепенно с разбиване се прибавят олиото, млякото, ванилията и лимоновата кора.

Накрая се прибавя пресятото с бакпулвер брашно и се разбърква на най-ниска скорост с миксер. Тестото се разделя на 2 равни части.

В намаслена и набрашнена форма се изсипва половината тесто и се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса. Когато блатът добие златист цвят, се вади от фурната и равномерно се намазва със сладкото от ягоди.

Поръсват се орехите, отгоре се излива останалата половина от тестото и се допича. Когато сместа изстине, се поръсва с пудра захар и се украсява с пресни ягоди.

Последвайте TAT в каналите им в социалните мрежи за още рецепти и информация за продуктите: Facebook & Instagram.

Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: