Зехтинът, който обичаме0
13463

Защото носи духа на Италия

Салатата вече е нарязана. Слънчеви домати, парчета прясно сирене и листенца свеж босилек очакват да бъдат деликатно овкусени. Трябват им само няколко щедри капки зехтин, който да разгърне маслиновия си аромат и да придаде блясък на иначе семплата салата.

Правим като италианците. Когато поръсваме свежи зеленчуци, най-обикновени брускети, паста или риба например, избираме първокласен Extra Virgin зехтин. Знаете, италианците са капризни и безкрайно искрени в любовта си към храната. Само няколко капки маслиново масло могат да накарат вкусовите им рецептори да ликуват. За тях съчетаването на зехтина с ястието е като избора на правилното вино – безкомпромисни са.

Може би затова кухнята е сърцето на всеки италиански дом, а бутилките със зехтин заемат особено място в нея. Сред всички тях се открояват тези на Colavita и причината не е единствено уникалният им дизайн. Colavita носи духа на Италия и неслучайно е един от най-предпочитаните зехтини както в Италия, така и по света. А заради безспорните му здравословни ползи много професионални спортисти на световно ниво избират именно Colavita като основен източник на омега-3 и омега-6 мастни киселини в тяхната диета.

Успехът на марката се дължи на факта, че тя се развива върху няколко много важни за всеки италианец ценности: семейство, качество и традиция. Историята ѝ започва преди повече от 70 години, като малка семейна мелница на маслини. С много упоритост, предприемчивост, непрекъснати инвестиции и не на последно място – страст, малката семейна фирма се превръща в еталон за успешен бизнес както на италианския пазар, така и на международната сцена. Стъпвайки върху историята и традицията, компанията е отворена за иновации и се придържа към най-новите здравословни и екологични тенденции.

И все пак, мислим си, едва ли е лесно да спечелиш небцата на хора, които със сигурност имат огромен избор и могат да сравняват. Разбира се, че разковничето е в качеството и във вкуса. От маслиновото дърво до бутилката, Colavita произвежда зехтин по традиционен начин, но прилага съвременни производствени процеси, за да осигури най-доброто на своите клиенти.

Така вече много години семейство Colavita селектира качествен Extra Virgin зехтин и този продукт обединява характеристиките на най-добрите сортове маслини от водещите европейски маслинови райони, като внимателно съчетава различните нюанси на вкуса.

Днес Colavita предлага богатата гама от различни видове зехтин и внимателният дегустатор би усетил особеностите на всеки един от тях. Отличителният белег на Colavita Premium Selection например е напълно завършен, балансиран, привлекателно плътен, нежен и деликатен плодов вкус, идеалното допълнение към всяко ястие.

Поръсваме салатата с него, затваряме очи и mamma mia – това е, което търсехме. Великите неща са прости – няколко домата, парче прясно сирене, босилек и капки божествен зехтин.

Коментари (0)

115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: