Атрактивни и вкусни

21.06.2016
0
61458

Счита се, че произхождат от Перу и Чили. През 18. век плодовете били парфюмирани и носени като украшения (огърлици) от местните жени в Перу. Днес физалите виреят в топлите умерени и субтропичните региони по целия свят. По форма, размер и структура, симпатичните оранжеви плодове наподобяват малки доматчета, които обаче отчасти или изцяло са затворени в голям пашкул. Първоначално те са зелени, а когато узреят, пашкулът става светлокафяв, а плодовете – жълто-оранжеви.

Пресните плодове на физалите могат да бъдат съхранявани дълго време в съд, на сухо място. Така те се запазват в добро състояние дори и след няколко месеца. Смята се, узрелите плодове са отличен естествен източник на витамин P и съдържат голямо количество пектин.

Като всеки друг плод и физалите могат да се хапват сурови или да се добавят в плодови салати, плодови коктейли и десерти. Много вкусни са, например, потопени в шоколад. Идеални са за приготвяне на мармалади, желета, сосове, пайове, пудинги и сладоледи. В Колумбия физалите се варят с мед и се ядат като десерт. Англичаните пък използват пашкула, за да потопят плода в захарна глазура.

Pinterest


Коментари (0)



Венелина Н. Станчева се регистрира в сайта.
Петя се регистрира в сайта.
Evelina Kostova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Мусака от тиквички и спанак
Анна коментира рецептата Мусака от тиквички и спанак
Кристиан се регистрира в сайта.
Николета се регистрира в сайта.
Ваня коментира рецептата Течен шоколад
Karina Dimova се регистрира в сайта.
Mario Markov се регистрира в сайта.
Abi Abi се регистрира в сайта.
Elka Koycheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта