На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно събитие в сърцето на Париж.
Jeunes Restaurateurs е международна асоциация, чийто фокус е върху младите топ готвачи и ресторантьори. Тя е основана през 1974 г., а днес е водеща професионална структура на млади и талантливи кулинари с мрежа от 375 ресторанта и 160 хотела в 15 страни по света.
България е член на асоциацията от 1 януари 2024 с три ресторанта (шеф Веселин Калев от aEstivum към Zornitsa Family Estate, шеф Владислав Пенов от Космос и шеф Филип Захариев от Она̀), като фокусът на JRE е поставяне на страната ни на световната кулинарна карта, внедряване на високи стандарти на българската кулинарна сцена и присъединяване на още ресторанти в бъдеще.
На събитието във френската столица България се представи със собствен щанд, на който посетителите имаха възможността да се запознаят и опитат български продукти от най-висок клас: ферментационни продукти, луксозни шоколадови бонбони, автентични люти сосове, саламурика и лютеница, розово сладко и ароматни чайове, специални бисквити, както и голямата изненада за всички готвачи – българският шафран, който се класира на водеща позиция по качества в света.
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...