Международната кулинарна асоциация JRE отбеляза своят 50 годишен юбилей с българско участие

24.04.2024
0
572

 

На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно събитие в сърцето на Париж.

Jeunes Restaurateurs е международна асоциация, чийто фокус е върху младите топ готвачи и ресторантьори. Тя е основана през 1974 г., а днес е водеща професионална структура на млади и талантливи кулинари с мрежа от 375 ресторанта и 160 хотела в 15 страни по света.

България е член на асоциацията от 1 януари 2024 с три ресторанта (шеф Веселин Калев от aEstivum към Zornitsa Family Estate, шеф Владислав Пенов от Космос и шеф Филип Захариев от Она̀), като фокусът на JRE е поставяне на страната ни на световната кулинарна карта, внедряване на високи стандарти на българската кулинарна сцена и присъединяване на още ресторанти в бъдеще.

На събитието във френската столица България се представи със собствен щанд, на който посетителите имаха възможността да се запознаят и опитат български продукти от най-висок клас: ферментационни продукти, луксозни шоколадови бонбони, автентични люти сосове, саламурика и лютеница, розово сладко и ароматни чайове, специални бисквити, както и голямата изненада за всички готвачи – българският шафран, който се класира на водеща позиция по качества в света.Коментари (0)

Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: