

Става въпрос за плода пепино, който по форма приличат на круша, а по вкус – на пъпеш. Въпреки че ароматът е също като на пъпеша, двата плода нямат роднинска връзка. Зрелият плод се познава по характерните си резки по кората. Цветът му е кремав, жълт или оранжев. В средата има семки, които лесно могат да се отделят. Меката част на плода е много сочна, тъй като се състои от 92% вода. Богата е на каротин, желязо и пектинови вещества. Леко киселият вкус се дължи на витамин С, чието съдържание е високо както в цитрусовите плодове. Пепиното е готово за консумация, когато цветът му от зеленикав се превърне в кремав и плодът леко омекне. Най-вкусно е сурово и леко охладено (със или без кората), като семките предварително се почистват. От пепино може да се приготви вкусно сладко, конфитюр или компоти.
Отскоро Лесафр България стартира предлагането на изцяло нов продукт, който ще промени начина, по който...
Bonduelle току-що представи нова вълнуваща продуктова линия Croustis – бургери и крокети от 100% ароматни...
Тази Коледа подарете внимание и истинско гурме преживяване за всички сетива с новите кутии на...
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...