Разядка от патладжани

Както я приготвят в Пловдивския край
Източник: Бон Апети
Дата: 26.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана (средно големи)
3–4 скилидки чесън
2 люти чушлета
1/2 връзка магданоз
100 г цедено кисело мляко
40 мл олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Разядка от патладжани
Патладжаните и лютите чушки се изпичат на грил, задушават се и се обелват.
2
Разядка от патладжани 2
Патладжаните се посоляват и се оставят, да се отцедят от горчивата течност, след което се накълцват много добре.
3
Разядка от патладжани 3
Магданозът и лютите чушки се нарязват наситно и се смесват със стрития на паста чесън, олиото, киселото мляко и сол на вкус.
4
Разядка от патладжани 4
Сместа се разбърква с патладжаненото пюре и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2019
Впечатлих всички вкъщи! Чудесна рецепта! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2017
Чудесно върху филийка :)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2016
Малко разнообразие в салатите!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: