Пица от тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2003
Пица от тиквички
 
Необходими продукти:
3 яйца
4 тиквички (800 г)
1/2 ч. ч. брашно
5–6 стръка копър
1/2 ч. л. сол
3-4 с. л. зехтин
200 г кашкавал
1 домат
1 глава кромид лук (червен)
50 г маслини
риган, босилек или розмарин (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Пица от тиквички
Блатът се приготвя, като тиквичките се обелват, измиват се и се настъргват. Поставят се в гевгир или цедка, посоляват се и се оставят да се отцедят за около 20 минути. След това се притискат с лъжица или длан, за да се отцедят напълно.
2
Пица от тиквички 2
Яйцата се разбиват с брашното и се смесват с добре отцедените тиквички и накълцания копър. Сместа се разпределя в намаслена и набрашнена тава. На тънка струя се полива зехтинът.
3
Пица от тиквички 3
Блатът се пече в силно загрята фурна при температура 220 градуса около 10 минути.
4
Пица от тиквички 4
Плънката се приготвя, като доматът и лукът се нарязват на шайби, маслините се почистват от костилките, а кашкавалът се реже на едри кубчета.
5
Пица от тиквички 5
Запеченият вече блат се изважда и върху повърхността му се разпределят кубчетата кашкавал. Покрива се с шайбите лук и домати, поръсва се с подправките. Отново се запича за около 15 минути при температура 180 градуса. Изпечената пица се украсява с маслините и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2020
Ето и моята пица.
2.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2020
Е аз сложих и фино саламче :)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
Страхотна вкусотия :) Малко ми дойде дебел блата, но за др път ще пробвам с по-малко тиквички
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: