Пица бюрек

Дата: 25.02.2004
Източник: Бон Апети
Пица бюрек
 
Необходими продукти:
500 г брашно
100 г свинска мас
100 мл олио
1 ч. л. сол
100 г шунка
100 г кашкавал
2 шепи стерилизирани печурки
2-3 с. л. кетчуп
1/2 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Пица бюрекБрашното и солта се смесват, налива се 220-250 мл вода и се омесва тесто.
2
Пица бюрек 2Оставя се да почине 30 минути, след което от него се правят топки, разтягат се и от тях се разточват корите (всяка топка тесто е 200 г).
3
Пица бюрек 3Разточват се четири кори от основното тесто, като за баница.
4
Пица бюрек 4Две от тях се сгъват на четири и се намазват с кетчуп. Слагат се шунката, гъбите, кашкавалът и риганът и се завиват с още две кори. Краищата се махат, за да се получи кръг.
5
Пица бюрек 5Поставя се в намазнена тава и се пече 30 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта