Супа от пилешко и печен чесън

Сгряваща и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
40 г краве масло
180 мл животинска сметана
1 глава лук
3 глави чесън
1 л пилешки бульон
1 стрък розмарин
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане



Начин на приготвяне:
1
Супа от пилешко и печен чесън
Чесънът се измива, всяка глава се слага върху парче алуминиево фолио и се подправя със сол, черен пипер и зехтин.
2
Супа от пилешко и печен чесън 2
Увиват се добре, пекат се около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор и се охлаждат.
3
Супа от пилешко и печен чесън 3
Лукът се наситнява и се запържва в маслото, заедно със стръка розмарин.
4
Супа от пилешко и печен чесън 4
Сипва се брашното и щом и то се запържи, малко по малко се налива бульонът, като се бърка, за да не се получат бучки.
5
Супа от пилешко и печен чесън 5
Силата на огъня се намалява, за да не кипи бульонът. Пилешките филета се слагат в него и се готвят около 10 минути - пошират се.
6
Супа от пилешко и печен чесън 6
Изваждат се и се нарязват натънко, а розмаринът се отстранява.
7
Супа от пилешко и печен чесън 7
Чесънът се почиства от люспите, скилидките се разполовяват и се слагат в бульона.
8
Супа от пилешко и печен чесън 8
Налива се сметаната, връща се пилето и се овкусява със сол и черен пипер.
9
Супа от пилешко и печен чесън 9
Вари се още 1–2 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2020
Много ароматна
3.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2016
Страхотна супа, с лек приятен аромат на розмарин, слагам си в порцията малко сок от лимон за по-кисел вкус. Предварително сварих пилешко бутче, добавих бульона от бутчето, защото не обичам изкуствените на кубчета, сложих месото вече сварено. Влиза ми в списъка със супи.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2016
Нещо по различно и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: