Супа от пилешко и печен чесън

Дата: 23.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
40 г краве масло
180 мл животинска сметана
1 глава лук
3 глави чесън
1 л пилешки бульон
1 стрък розмарин
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Супа от пилешко и печен чесънЧесънът се измива, всяка глава се слага върху парче алуминиево фолио и се подправя със сол, черен пипер и зехтин.
2
Супа от пилешко и печен чесън 2Увиват се добре, пекат се около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор и се охлаждат.
3
Супа от пилешко и печен чесън 3Лукът се наситнява и се запържва в маслото, заедно със стръка розмарин.
4
Супа от пилешко и печен чесън 4Сипва се брашното и щом и то се запържи, малко по малко се налива бульонът, като се бърка, за да не се получат бучки.
5
Супа от пилешко и печен чесън 5Силата на огъня се намалява, за да не кипи бульонът. Пилешките филета се слагат в него и се готвят около 10 минути - пошират се.
6
Супа от пилешко и печен чесън 6Изваждат се и се нарязват натънко, а розмаринът се отстранява.
7
Супа от пилешко и печен чесън 7Чесънът се почиства от люспите, скилидките се разполовяват и се слагат в бульона.
8
Супа от пилешко и печен чесън 8Налива се сметаната, връща се пилето и се овкусява със сол и черен пипер.
9
Супа от пилешко и печен чесън 9Вари се още 1–2 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2020
Много ароматна
3.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2016
Страхотна супа, с лек приятен аромат на розмарин, слагам си в порцията малко сок от лимон за по-кисел вкус. Предварително сварих пилешко бутче, добавих бульона от бутчето, защото не обичам изкуствените на кубчета, сложих месото вече сварено. Влиза ми в списъка със супи.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2016
Нещо по различно и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта