Кейк със смокини и бадеми

Ако по принцип обичате смокини, няма начин този кейк да не ви покори със страхотен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пресни смокини
100 г брашно
200 г пудра захар
3 яйца
200 г краве масло
100 г кисело мляко
180 г сурови бадеми
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч. л. звезден анасон
олио за намазване на формата
брашно за поръсване на формата



Начин на приготвяне:
1
Кейк със смокини и бадеми
Маслото (размекнато на стайна температура) и захарта се разбиват до побеляване. Към тях, едно по едно, при постоянно разбиване с миксер, се прибавят яйцата.

2
Кейк със смокини и бадеми 2
Бадемите се смилат фино в чопър. Звездният анасон се стрива в хаванче.

3
Кейк със смокини и бадеми 3
Към маслената смес се прибавят смлените бадеми, киселото мляко, анасонът, брашното и бакпулверът. Тестото се разбърква с шпатула, до хомогенизиране.

4
Кейк със смокини и бадеми 4
Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно форма с дупка, с диаметър 26 см. Отгоре се подреждат смокините, нарязани надве или начетири.

5
Кейк със смокини и бадеми 5
Кейкът се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. След това температурата се намалява на 170 градуса, с вентилатор и се допича за още 30–40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2014
Лесно се приготвя и е много вкусно :)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2013
Наистина смокините придават невероятен вкус.Само че,аз не сложих бадеми, защото мъжът ми не обича.Благодаря Ви за страхотната рецепта.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
наистина вкусно е
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: