Хем круша, хем пъпеш

11.09.2013
0
99762

Става въпрос за плода пепино, който по форма приличат на круша, а по вкус – на пъпеш. Въпреки че ароматът е също като на пъпеша, двата плода нямат роднинска връзка. Зрелият плод се познава по характерните си резки по кората. Цветът му е кремав, жълт или оранжев. В средата има семки, които лесно могат да се отделят. Меката част на плода е много сочна, тъй като се състои от 92% вода. Богата е на каротин, желязо и пектинови вещества. Леко киселият вкус се дължи на витамин С, чието съдържание е високо както в цитрусовите плодове. Пепиното е готово за консумация, когато цветът му от зеленикав се превърне в кремав и плодът леко омекне. Най-вкусно е сурово и леко охладено (със или без кората), като семките предварително се почистват. От пепино може да се приготви вкусно сладко, конфитюр или компоти.

 

Pinterest


Коментари (0)



yves коментира рецептата Домашно лимончело
Нина Бакърджиева се регистрира в сайта.
marina_dimitrova се регистрира в сайта.
Габриела се регистрира в сайта.
Dukanova Maria се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Задушен джолан в богат сос
Спасов коментира рецептата Шоколадови бисквити
Спасов коментира рецептата Печени свински ребра
Калчо се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта