Хем круша, хем пъпеш

11.09.2013
0
2304

Става въпрос за плода пепино, който по форма приличат на круша, а по вкус – на пъпеш. Въпреки че ароматът е също като на пъпеша, двата плода нямат роднинска връзка. Зрелият плод се познава по характерните си резки по кората. Цветът му е кремав, жълт или оранжев. В средата има семки, които лесно могат да се отделят. Меката част на плода е много сочна, тъй като се състои от 92% вода. Богата е на каротин, желязо и пектинови вещества. Леко киселият вкус се дължи на витамин С, чието съдържание е високо както в цитрусовите плодове. Пепиното е готово за консумация, когато цветът му от зеленикав се превърне в кремав и плодът леко омекне. Най-вкусно е сурово и леко охладено (със или без кората), като семките предварително се почистват. От пепино може да се приготви вкусно сладко, конфитюр или компоти.

 

Pinterest


Коментари (0)



Малинка коментира рецептата Банофи пай
Даниел Банчев коментира рецептата Банофи пай
Райна Гагова коментира рецептата Яйчено къри с леща
Райна Гагова се регистрира в сайта.
Емил Иванов се регистрира в сайта.
Zornica Atanasova коментира рецептата Рибена яхния
Кристин Манолова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта