Хем круша, хем пъпеш

11.09.2013
0
99879

Става въпрос за плода пепино, който по форма приличат на круша, а по вкус – на пъпеш. Въпреки че ароматът е също като на пъпеша, двата плода нямат роднинска връзка. Зрелият плод се познава по характерните си резки по кората. Цветът му е кремав, жълт или оранжев. В средата има семки, които лесно могат да се отделят. Меката част на плода е много сочна, тъй като се състои от 92% вода. Богата е на каротин, желязо и пектинови вещества. Леко киселият вкус се дължи на витамин С, чието съдържание е високо както в цитрусовите плодове. Пепиното е готово за консумация, когато цветът му от зеленикав се превърне в кремав и плодът леко омекне. Най-вкусно е сурово и леко охладено (със или без кората), като семките предварително се почистват. От пепино може да се приготви вкусно сладко, конфитюр или компоти.

 

Pinterest


Коментари (0)



Антония коментира рецептата Червен ориз със зеленчуци
chilian се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Задушени чеснови хлебчета
milenka коментира рецептата Казан диби
Kajeli коментира рецептата Бисквитена торта с нишесте
Kajeli се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Свински пържоли на фурна
Меди коментира рецептата Ябълков кекс с орехи
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта