

Лесно e и става много вкусно!
Сварявате 2 л, най-добре домашно прясно мляко и го оставяте да се охлади до 42 градуса. Ако нямате термометър, топвате си малкия пръст и ако не пари – действате. В купа слагате 6 пълни лъжици хубаво кисело мляко и наливате малко от прясното мляко. Разбърквате, докато се получи гладка смес и я наливате в съда. Разбърквате добре отново, похлупвате и завивате с топло одеало, най-добре родопско. След 3 часа проверявате дали е готово, ако не, оставяте още поне за час. Имайте предвид, че много от киселите млека на пазара не са с добро качесто и е възможно да не се осъществи заквасването, затова избирайте внимателно.


Отскоро Лесафр България стартира предлагането на изцяло нов продукт, който ще промени начина, по който...

Bonduelle току-що представи нова вълнуваща продуктова линия Croustis – бургери и крокети от 100% ароматни...

Тази Коледа подарете внимание и истинско гурме преживяване за всички сетива с новите кутии на...

Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...

Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...