Тутманик

Дата: 25.03.2020
Източник: Бон Апети
Тутманик
 
Необходими продукти:
500 г брашно
3 яйца
1 жълтък
250 г краве сирене
1 ч. ч. кисело мляко
120 г краве масло
1/2 ч. ч. олио
25 г жива мая
50 мл вода
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тутманик
Маята се разтваря във водата (трябва да е хладка) и се добавят малко захар и брашно. Оставя се да шупне.


2
Тутманик 2
Брашното се пресява заедно със солта и се прави кладенче. В него се изсипва маята, киселото мляко и 1 яйце.


3
Тутманик 3
Замесва се меко тесто и се разделя на три части. Оставят се да втасат, докато удвоят обема си (около 1 час).
 

4
Тутманик 4
Сиренето се натрошава и се смесва с останалите 2 яйца, предварително разбити.


5
Тутманик 5
Маслото се разтопява и се смесва с олиото.


6
Тутманик 6
Всяка една част от тестото се разточва на дебела кора. Първата се намазва обилно с мазнина и се поръсва със сместа от яйце и сирене.


7
Тутманик 7
Слага се втората кора – намазнява се и се слага от плънката. Покрива се с третата кора и се завива руло. То се нарязва на 8 парчета.


8
Тутманик 8
Подреждат се едно до друго в тава (с малко разстояние между тях) и се оставят да втасат, покрити с кърпа (отново удвояват обема си).

 


9
Тутманик 9
Намазва се с разбит с малко вода жълтък и се пече в загрята на 200 градуса фурна  за 30–35 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (44)
44.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2020
Мноого вкусен!
43.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2020
Докато го правих, също мислех, че маслото в рецептата е в повече. След като го направих, обаче установих, че тъкмо голямото количество масло го прави да прилича на тутманиците от детстовото ми, които се продаваха по закусвалните. Рецептата е изключително сполучлива. Стана великолепен!
42.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2020
Великолепен!!!!
41.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2019
Страхотен
40.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2018
Невероятен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Eleonora Savova се регистрира в сайта.
Detelina Hristova се регистрира в сайта.
Cuft коментира рецептата Оризови спагети със зеленчуци
Emil Georgiev се регистрира в сайта.
Галина Ангелова се регистрира в сайта.
Cuft се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Фокача с розмарин и маслини
milenka коментира рецептата Фокача с гъби и рукола
Величка Семова публикува рецептата Зелен боб в гювеч
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта