Мъфини „Червено кадифе”

Превъзходни не само на вид, но и като вкус. Достойни да впечатлят много претенциозни гости
Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2012
Мъфини „Червено кадифе”
 
Необходими продукти:
250 г брашно
2 яйца
300 г захар
125 г краве масло
250 мл прясно мляко
3 с. л. какао
1 ванилия
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. ябълков оцет
1/2 ч. л. суха сладкарска червена боя
1/4 ч. л. сол

за глазурата:
400 г крем сирене
250 мл сладкарска сметана
110 г пудра захар
сокът от 1 лимон

за украса:
2 с. л. сладкарски перли


Начин на приготвяне:
1
Мъфини „Червено кадифе”

Брашното, какаото, ванилията и бакпулвера се пресяват в купа. Прибавя се солта. Маслото (оставено на стайна температура) се разбира с миксер, докато стане на пухкав крем. Прибавя се захарта и отново се разбива, докато се разтвори добре. Слагат се яйцата и отново се разбива.


2
Мъфини „Червено кадифе” 2

Прясното мляко и боята се смесват и се наливат при маслената смес. Разбърква се с бъркалка.


3
Мъфини „Червено кадифе” 3

Накрая сместа се сипва към брашнената и се бърка, докато се получи средно гъсто кексово тесто .Содата се смесва с оцета и се изсипва w тесто. Отново се разбърква.


4
Мъфини „Червено кадифе” 4

Сместа се разпределя във 12 хартиени форми за мъфини и се пече в загрята на 175  градуса фурна за около 20–25 минути.


5
Мъфини „Червено кадифе” 5

Сладкарската сметана за глазурата се разбива и към нея се прибавят, първо крем сиренето (оставено на стайна температура), а след това и пудрата захар и лимоновия сок. Бърка се до получаването на гладък крем.


6
Мъфини „Червено кадифе” 6

Сместа се сипва в пош и върху охладените мъфини се оформят бели шапки. Поръсват се с перлите.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2020
Вкусни
3.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2015
Много са вкусни, но със сигурност няма как да станат червени, когато слагаме и толкова какао. Ето ги и моите (: Но ще попитам, защо се слагат содата и оцета в края на рецептата?
2.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2014
Получиха се добре, но аз разполагах с течна боя и може би заради това си останаха на \'кафяво кадифе\' :-)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2013
Станаха ни любими :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: