Кой е индийският цар на зеленчуците?

22.10.2013
1
2121

Височайшето си признание патладжанът получава на огромния азиатски субконтинент, защото местните го използват в хиляди ястия, обработени по десетки кулинарни начини. Патладжанът, наричан още син домат, е близък роднина на домата и картофа и произлиза от Индия и Шри Ланка. За да се избегне неприятния вкус на суровия плод, преди готвене се нарязва на филии, посолява се и се оставя да се отцеди. След това се изплаква. Поради великолепните си вкусови качества патладжанът присъства в кухнята на народите от цял свят. Основна съставка е в ястията на южноиндийската кухня – самбхар, чътни, къри. Какво са без него и тюрлю гювеча, френското рататуй, левантинската мусака и близкоизточното „Баба Гануш”.

Pinterest


Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2014
Много ги обичам,но спазвам,правилото-по малко Патладжан.



Ekaterina Blohina се регистрира в сайта.
Lisa S Slav коментира рецептата Пилешко с патладжани
Popova Stefka се регистрира в сайта.
Gerrii Karova се регистрира в сайта.
KREMCHO коментира рецептата Баварски портокалов крем
Tsvetelin Petrov се регистрира в сайта.
Pavlinka Boneva се регистрира в сайта.
Милена Колева се регистрира в сайта.
Veselina Nqgolova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта