Ако сте любопитни да разкриете тайната на куп заплетени криминални загадки, вълнували въображението на поколения читатели десетилетия наред, сега вече имате възможност да го направите и то не как да е, а като се запознаете с „тъмната“ страна на кулинарното изкуство.
През месец септември тази година, на фестивал по случай 125-ата годишнина от рождението на Агата Кристи, в английския град Торки ще бъде представена кулинарната книга „Кремове и наказания“ (Creams and Punishments), създадена по мотиви от произведения на кралицата на криминалните романи, съобщи вестник „Гардиън“. В книгата са включени рецепти на ястия, в които герои от произведенията на британската писателка са слагали отрова - любимото средство за убийство в култовите творби на Агата Кристи.
Автор на сборника е френската писателка Ан Мартинети, която в рамките на кулинарна демонстрация по повод представянето на книгата ще разкаже и ще покаже - разбира се, без употребата на отрова - как се приготвят изкусителните, но коварни рецепти.
Така например, ако сте сред гостите на събитието - при желание и известна доза кураж - ще може да се насладите на неповторимия вкус на смъртоносната шоколадова торта от романа „Предизвестено убийство“ както и на редица други фатално известни кулинарни специалитети.
3. |
Изпрати
лично съобщение |
22.11.2015 ;)
| ![]() |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
16.07.2015 :-)
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
07.07.2015 :)
|
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...