Кулинарни мистерии

01.07.2015
3
112000

Ако сте любопитни да разкриете тайната на куп заплетени криминални загадки, вълнували въображението на поколения читатели десетилетия наред, сега вече имате възможност да го направите и то не как да е, а като се запознаете с „тъмната“ страна на кулинарното изкуство.
През месец септември тази година, на фестивал по случай 125-ата годишнина от рождението на Агата Кристи, в английския град Торки ще бъде представена кулинарната книга „Кремове и наказания“ (Creams and Punishments), създадена по мотиви от произведения на кралицата на криминалните романи, съобщи вестник „Гардиън“. В книгата са включени рецепти на ястия, в които герои от произведенията на британската писателка са слагали отрова - любимото средство за убийство в култовите творби на Агата Кристи.
Автор на сборника е френската писателка Ан Мартинети, която в рамките на кулинарна демонстрация по повод представянето на книгата ще разкаже и ще покаже - разбира се, без употребата на отрова - как се приготвят изкусителните, но коварни рецепти.
Така например, ако сте сред гостите на събитието - при желание и известна доза кураж - ще може да се насладите на неповторимия вкус на смъртоносната шоколадова торта от романа „Предизвестено убийство“ както и на редица други фатално известни кулинарни специалитети. Коментари (3)

Lora Terziyska-Kiryakova се регистрира в сайта.
Лозинка Иванова се регистрира в сайта.
Lora Terziyska-Kiryakova се регистрира в сайта.
Mihaela Ivanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: