Любопитно за агара

04.07.2013
0
4976

Агарът е неразтворим в студена вода, напълно се разтваря само при температури от 95 до 100 градуса. Горещият разтвор е прозрачен. При охлаждане до температура 35–40 градуса той става чист и здрав гел, като процесът е обратим, ако се повиши температурата. При нагряване до 85–95 градуса той отново става рядък разтвор. Понякога се добавя малко желатин към гела, защото агарът не може да задържа дълго в себе си водата поради естеството на молекулярния му строеж.

Pinterest


Коментари (0)



Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Пилешки хапки на фурна
Атанаска Йoрданова се регистрира в сайта.
Nadezhda Zlatareva се регистрира в сайта.
Димитър Андонов се регистрира в сайта.
Silvia коментира рецептата Френски макарони
Лора коментира рецептата Фритата с праз на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта