Агарът е неразтворим в студена вода, напълно се разтваря само при температури от 95 до 100 градуса. Горещият разтвор е прозрачен. При охлаждане до температура 35–40 градуса той става чист и здрав гел, като процесът е обратим, ако се повиши температурата. При нагряване до 85–95 градуса той отново става рядък разтвор. Понякога се добавя малко желатин към гела, защото агарът не може да задържа дълго в себе си водата поради естеството на молекулярния му строеж.
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...