Няма какво да се лъжем – със затоплянето на времето и след стабилното похапване на козунаци покрай великденските празници въпросът за излишните килограми отново идва на дневен ред.
Избрали сме режим на хранене и тренировки, спазваме ги стриктно, но много често между основните хранения невинно посягаме към нещо уж безобидно, като бисквити, солети, чипс…
Може да се окаже, че въпреки волята ни и спазването на избрания режим именно тези междинни хранения саботират отслабването.
Много често в такива случаи диетолозите препоръчват да изберем ядките. Те не само са вкусни и задоволяват желанието ни за нещо хрупкаво, но и могат да направят чудеса за фигурата и здравето ни като цяло.
Според специалистите бадемите са най-добрият избор и определено заслужават статута си на суперхрана. Те са богати на фибри, протеини, здравословни мазнини, витамини и минерали, които ни помагат да отслабнем и да горим така проблемните коремни мазнини.
Но бадемите съдържат и важния витамин Е, който е антиоксидант и защитава клетките от увреждане. Антиоксидантите предпазват от редица заболявания, включително сърдечно-съдови и рак. Друг плюс е, че бадемите са богати на мононенаситени мазнини, които са полезни за сърдечно-съдовата система и храносмилането, понижават нивата на холестерола и подпомагат отслабването. Смятат се за най-здравословните мазнини и могат да бъдат открити и в авокадото.
Бадемите се грижат и за здравето на червата, като подпомагат развитието на полезните чревни бактерии, пише Shefinds. А оптималното чревно здраве и балансираният чревен микробиом може да намалят инсулиновата резистентност и съответно да помогнат на организма да се справи със затлъстяването.
Хапвайте ги между основните хранения – цели, нарязани, използвайте ги в рецепти под формата на бадемово брашно или бадемово масло. От бадемите може да се направи дори и мляко, което да ползвате в различни рецепти.
А ако нямате проблем с излишните килограми и имате нужда от истинско кулинарно вдъхновение, вижте рецептите в нашия сайт.
Снимка: instagram/californiagourmetnuts
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...
Представлява вечнозелено дърво, разпространено в Югоизточна Азия, което на височина достига до 20 м и...
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...