Чичко Луковичко

Дата: 24.11.2017
ТИТЛА: Помощник готвач
Чичко Луковичко
 
Необходими продукти:
1 средно голяма глава лук
1 морков
1 пъдпъдъче яйце
1 кисела краставичка
1 розичка карфиол
1 дребна маслина
1 шепа зелена салата
1 стрък копър
1 ч. л. зехтин
1 ч. л. лимонов сок
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пъдпъдъчето яйце се сварява. Бели се и се нарязва на шайби.
2
Морковът се нарязва на пръчици, а лукът се реже на шайби. Запичат се леко в тиган без мазнина.
3
В едната част на чинията се слага салатата. Над нея се поставя една по-едра шайба от лука. Върху нея се слагат 2 шайби от киселата краставичка, а върху тях - две малки парченца от предварително разполовената маслина, които да служат за очи. Другата част се поставя вместо носле.
4
От морковените пръчици се оформят краченцата, ръчичките и устата. На крачетата се закачат две половинки от една шайбичка от киселата краставичка.
5
Една шайба от яйцето служи за слънце. От останалите пръчици се оформят лъчите на слънчицето.
6
Парченцето карфиол служи за дръвче, а до него се слага стръкчето копър.
7
Салатата и Чичко Луковичко се заливат със зехтина и лимоновия сок, и се поръсват със солта.


Съвет:
Зелената салата може да е по ваш избор. Препоръчва се в нея да присъства тученица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта