Чийзкейк с маскарпоне

Източник: Латинка Анчова
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 17.10.2015
Чийзкейк с маскарпоне
Чийзкейк с маскарпоне
 
Необходими продукти:
2 пакета чаени бисквити (400 г)
500 г сирене „Маскарпоне“
400 г заквасена сметана
150 г краве масло
150 г пудра захар
сокът от 1/2 лимон
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се смилат и към тях се прибавят настърганата лимонова кора, разтопеното масло и ванилията.
2
Сместа се изсипва във форма с подвижно дъно, разпределя се равномерно и се заглажда, като се притиска добре с лъжица.
3
Прибира се в хладилник, докато се приготви кремът.
4
Маскарпонето се разбива със захарта, заквасената сметана и сока от половин лимон.
5
Полученият крем се изсипва върху блата и чийзкейкът се оставя да престои в хладилник поне 1 час.
6
Украсява се по желание с плодове, сладко, шоколад или ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2023
Без желатин стои ли лремът стегнат?
7.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2019
Много вкусен стана но според мен трябва да е с 2 пъти по малко бисквитен блат и 2 пъти повече крем. Аз го направих в 28см тавичка и е 50/50 като съотношение видимо. Иначе е много вкусно, два коментара по темата няма :)
6.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2019
Сложих сока от лимона в бисквитите за основата, а в крема вместо пудра захар - подсладител. Пак стана голяма вкусотия.
5.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2018
Вкусотия ! При мен стана супер. Но понеже в Гърция няма заквасена сметана, я замених със страгисто(нещо като цедено мляко). И се получи перфектно. Не успях да снимам първият, но след малко започвам вторият и ще снимам.
4.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2017
Супер вкусно! Един съвет от мен - не ползвайте сладко за украса. Разтече се, крема се поразпадна когато го извадих от формата. Иначе си стана много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: