Тарт с ябълки
Лора и Стоян
за основата: 200 г брашно 40 г какао 125 г меко масло 40 г пудра захар 1 яйце 1 ч.л. ванилов екстракт 35 мл готварска сметана | за крема: 300 г крем сирене Philadelphia Original XL 50 г пудра захар 1 ч.л. ванилов екстракт | за ганаша: 200 г шоколад 70 % какао 100 мл пълномаслена сметана 2 ч.л. смляно еспресо 1 с.л. ванилов екстракт | за украса: пресни малини мента какао |
1 | ![]() | В блендер сложете брашното, какаото, пудрата захар и мекото масло. Бъркайте, докато сместа стане на трохи. |
2 | ![]() | Добавете сметаната, яйцето и ваниловия екстракт. Продължете, докато тестото се оформи на топка тесто. |
3 | ![]() | Прехвърлете върху плота и завийте с фолио за свежо съхранение. Приберете в хладилник за 30 минути, за да стегне. |
4 | ![]() | Поставете какаовата кора в продълговата форма за печене с размери 13х35 cm. |
5 | ![]() | Притиснете добре тестото към дъното и стените на тавичката и внимателно отстранете излишното. |
6 | ![]() | Надупчете с вилица, за да не се надуе тестото по време на печенето и отново охладете за 15 минути. |
7 | ![]() | Нарежете шоколада на парченца и го сложете в купа. |
8 | ![]() | Налейте сметаната в касерола, добавете кафето и кипнете за кратко. |
9 | ![]() | Прецедете овкусената с кафето сметана върху шоколада, оставете за 2-3 минути, разбъркайте добре. |
10 | ![]() | Добавете ваниловия екстракт, разбъркайте и оставете да се охлади в хладилник. |
11 | ![]() | Изпечете блата за тарта за 18-20 минути в предварително загрята до 220°C фурна. |
12 | ![]() | В купа сложете крем сиренето Philadelphia, добавете пудрата захар и ваниловият екстракт и разбийте с миксер до получаването на пухкав крем. |
13 | ![]() | Разбийте и шоколадовия ганаш и оставете настрана. |
14 | ![]() | Напълнете основата за тарта с разбитото крем сирене. |
15 | ![]() | Покрийте с шоколадов ганаш и поръсете с малко какао. |
16 | ![]() | Преди да сервирате, украсете тарта с малини и листа прясна мента. |
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...