Хрупкави бадемови ивици от пиле с медено-лимонов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2009
Хрупкави бадемови ивици от пиле с медено-лимонов сос
 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
3 с. л. мед
9 с. л. лимонов сок
черен пипер
олио за пържене
1 ч. ч. брашно от тапиока
100 г корнфлейкс (царевични люспи)
50 г печени солени бадеми
2 с. л. соев сос
2 яйца на вкус
1 ч. л. нишесте (пшенично или царевично)


Начин на приготвяне:
1
Пилешките гърди (без кожата) се поставят между 2 найлонови плика. Върху дъската с помощта на чукче се изтъняват много добре, след което се режат на ивици с широчина 1–2 пръста.
2
Яйцата се разбиват със соевия сос и смлян черен пипер. Бадемите и царевичните люспи се мелят наедро, след което се разбъркват добре в плосък съд. Ивиците пилешко месо се потапят в брашното, след това в разбитите яйца и накрая се овалват в сместа от бадеми и корнфлейкс. Притискат се добре между дланите, така че ароматната панировка да поеме и да не падне при пърженето. Добре е да се придаде плоска форма на ивиците и те да са идеално покрити с панировка.
3
В тиган с около 1 пръст нагорещено олио се пържат по 4–5 от ивиците за около 5 минути, след което се обръщат и се пържат от другата страна. Изваждат се и се поставят върху салфетки, за да се поеме част от мазнината.
4
Нишестето се размива в малка тенджерка с лимоновия сок, след което се добавя медът. Поставя се на котлона и се вари, докато леко се сгъсти и добие еднородна консистенция. Готовите ивици се подреждат в чиния, като леко се намазват с медено-лимоновия сос. Останалият сос се поднася в купички за допълнително подправяне.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2020
Много вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
Кирил се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Соленки с пипер
Didka Koprinkova коментира рецептата Палачинки
Didka Koprinkova коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: