Картофени тиганици

Гарнирани със сметана и парченца хрупкав бекон
Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
650 г стари картофи
350 г глава целина
1 малка глава лук
150 г бекон
75 г сирене „Ементал”
2 с. л. брашно
2 щипки мащерка
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене
заквасена сметана за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Картофени тиганици

Лукът, картофите и целината се обелват и се настъргват на ситно ренде. Отцеждат се много добре в цедка. Сиренето също се настъргва на ситно ренде, магданозът се наситнява, мащерката се стрива с пръсти.

 


2
Картофени тиганици 2

В купа се смесват отцедените зеленчуци, сиренето, магданозът, мащерката и брашното. Овкусява със сол и черен пипер.

 


3
Картофени тиганици 3

Разбърква се много добре и от сместа се оформят 12 топки като пинг понг.

 


4
Картофени тиганици 4

Беконът се нарязва на тънки парчета и се запържва в сух тиган, с незалепващо покритие. След като стане хрупкав, се изважда, подсушава се върху хартия и се нарязва наситно.

 


5
Картофени тиганици 5

В мазнината от пърженото на бекона се пържат тиганиците, като леко се сплескват с лъжица, и се добавя малко зехтин. Пържи се от всяка страна до златисто. Тиганиците се изваждат върху хартия.

 


6
Картофени тиганици 6

Сервират се със заквасена сметана и поръсени с бекона.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: