Конфитюр от ягоди и ананас

Заслужава си, да го опитате
Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
410 г пресен ананас (почистен)
410 г ягоди
500 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
1 пакетче добавка за консервиране
1 пакетче лимонена киселина
80 мл бял ром с аромат на кокос


Начин на приготвяне:
1
Конфитюр от ягоди и ананас
Ягодите и ананасът се почистват и се нарязват на малки кубчета.
2
Конфитюр от ягоди и ананас 2
Слагат се в тенджера, поръсват се с бурбонската ванилова захар и добавката за консервиране, смесена с 2 с. л. захар.
3
Конфитюр от ягоди и ананас 3
Съдът се слага на котлон, включен на умерен огън. Щом сместа заври, се сипват останалата захар и ромът с аромат на кокос.
4
Конфитюр от ягоди и ананас 4
Разбърква се и се добавя лимонената киселина. Силата на огъня се намалява и се готви още 5 минути.
5
Конфитюр от ягоди и ананас 5
Мармаладът се разпределя в стерилизирани буркани и се охлажда.


Съвет:
От посоченото количество продукти се получават 2 бурканчета, по 400 мл всяко.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2017
Канелика, за рецептата използвахме 1 пакетче лимонена киселина на Д-р Йоткер, което е 8 г.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2017
Цял пакет лимонена киселина? Вие не сте добре. Това не може да става за ядене.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



221 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: