Сладко от пъпеш

Дата: 18.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пъпеш (960 г почистен)
1 кг захар
40 г пресен джинджифил
10 г бурбонска ванилова захар
1 пакет добавка за консервиране
1 пакетче лимонови корички
 

Начин на приготвяне:
1
Сладко от пъпешПъпешът се обелва и се почиства от семките. Нарязва се на кубчета.
2
Сладко от пъпеш 2Добавката за консервиране се разбърква с 2 с. л. захар.
3
Сладко от пъпеш 3Изсипват се при пъпеша и се загрява, докато кипне.
4
Сладко от пъпеш 4След като заври, се сипват останалата захар, ваниловата захар, лимоновите корички, сокът от настъргания джинджифил и се разбърква.
5
Сладко от пъпеш 5Сладкото се вари 3–5 минути. Докато е още топло, се налива в малки стерилизирани бурканчета, които се затварят, обръщат се и се оставят така за 5 минути.
6
Сладко от пъпеш 6Съвет: Посоченото количество продукти е достатъчно за 8 бурканчета от по 150 мл всяко.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2017
Сибел, количеството захар е в зависимост от видовете плодове, които ще се консервират. Както е посочено и в описанието на самия фикс (под рецептата), 500 г захар се използват за „плодове с повече естествена захар“ или „ако желаем, крайният продукт (сладко или конфитюр) да е с по-малко захар“. Ние ползвахме 1 кг захар, но ти може сама да прецениш, колко захар да сложиш, в зависимост от това, колко сладък е пъпешът, който ще използваш и колко сладко искаш да стане готовото сладко.
2.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2017
Здравейте! Захарта не трябва ли да е 500гр. с този фикс ?
1.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2017
Много ароматно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ani_borisowa коментира рецептата Дип от патладжани
Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Дип от патладжани
TE коментира рецептата Кръмбъл със смокини
Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта