Домашно сладко от вишни

Дата: 28.06.2017
ТИТЛА: Хоби готвач
Домашно сладко от вишни
 
Необходими продукти:
1 кг вишни
1 кг захар
1 пакетче лимонена киселина
 

Начин на приготвяне:
1
Вишните се измиват и се почистват от дръжките и костилките. Слагат се в подходящ съд, посипват се със захарта и се оставят да престоят 12-15 часа.


2
След това се варят на умерен огън. По време на варенето се образува пяна, която се отстранява с помощта на решетъчна лъжица. Вари се, до получаване на желан цвят и гъстота.


3
Добре е, процесът на варенето да става с прекъсване - сладкото да се остави да изстине и накрая отново да заври. Към края на второто варене се прибавя лимонената киселина, след което се вари още няколко минути.


4
Готовото сладко се оставя да се охлади, разпределя се в подходящи бурканчета и се стерилизира.


Съвет:
Хубавото сладко не е твърде гъсто, а е с тъмен цвят и деликатен аромат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivailo Stanev се регистрира в сайта.
Metka Zapazenata Marka се регистрира в сайта.
Наталия се регистрира в сайта.
Ася се регистрира в сайта.
Тео Тодоров се регистрира в сайта.
kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта