Домашно сладко от вишни

Вълшебство с божествен аромат
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 28.06.2017
Домашно сладко от вишни
 
Необходими продукти:
1 кг вишни
1 кг захар
1 пакетче лимонена киселина


Начин на приготвяне:
1
Вишните се измиват и се почистват от дръжките и костилките. Слагат се в подходящ съд, посипват се със захарта и се оставят да престоят 12-15 часа.


2
След това се варят на умерен огън. По време на варенето се образува пяна, която се отстранява с помощта на решетъчна лъжица. Вари се, до получаване на желан цвят и гъстота.


3
Добре е, процесът на варенето да става с прекъсване - сладкото да се остави да изстине и накрая отново да заври. Към края на второто варене се прибавя лимонената киселина, след което се вари още няколко минути.


4
Готовото сладко се оставя да се охлади, разпределя се в подходящи бурканчета и се стерилизира.


Съвет:
Хубавото сладко не е твърде гъсто, а е с тъмен цвят и деликатен аромат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: