Домашно сладко от вишни

Дата: 28.06.2017
ТИТЛА: Хоби готвач
Домашно сладко от вишни
 
Необходими продукти:
1 кг вишни
1 кг захар
1 пакетче лимонена киселина
 

Начин на приготвяне:
1
Вишните се измиват и се почистват от дръжките и костилките. Слагат се в подходящ съд, посипват се със захарта и се оставят да престоят 12-15 часа.


2
След това се варят на умерен огън. По време на варенето се образува пяна, която се отстранява с помощта на решетъчна лъжица. Вари се, до получаване на желан цвят и гъстота.


3
Добре е, процесът на варенето да става с прекъсване - сладкото да се остави да изстине и накрая отново да заври. Към края на второто варене се прибавя лимонената киселина, след което се вари още няколко минути.


4
Готовото сладко се оставя да се охлади, разпределя се в подходящи бурканчета и се стерилизира.


Съвет:
Хубавото сладко не е твърде гъсто, а е с тъмен цвят и деликатен аромат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта