Бургери с кюфтета и доматен сос

Дата: 03.08.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г смляно месо от телешка плешка
500 г смляно месо от свинска плешка
50 г сирене „Пармезан“ (+ за поръсване)
2 филийки хляб
1 яйце
1/2 връзка див лук
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за соса:
50 мл зехтин „Екстра върджин“
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
4 скилидки чесън
1 малка глава лук
1/4 връзка пресен магданоз
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
за питките:
300 г брашно
1 глава чесън
4 с. л. зехтин
1 с. л. меласа
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:
1
Бургери с кюфтета и доматен сосХлябът се смила, пармезанът се настъргва, лукът и магданозът се наситняват.
2
Бургери с кюфтета и доматен сос 2Двата вида кайма се смесват с трохите, пармезана, яйцето, лука и магданоза. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Бургери с кюфтета и доматен сос 3Оформят се 18 кюфтета и се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Поръсват се настърган пармезан.
4
Бургери с кюфтета и доматен сос 4Пекат се 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Бургери с кюфтета и доматен сос 5Чесънът и лукът за соса се наситняват и се запържват в сгорещения зехтин. Прибавят се доматите, овкусява се със сол и черен пипер и сосът се вари 10 минути.
6
Бургери с кюфтета и доматен сос 6Накрая се прибавя нарязаният магданоз, пасира се и се овкусява със захар.
7
Бургери с кюфтета и доматен сос 7Чесънът за хляба се обелва, овкусява се с 2 с. л. зехтина, сол и черен пипер, завива се в алуминиево фолио и се пече 1 час на 150 градуса, в съд с вода на дъното.
8
Бургери с кюфтета и доматен сос 8Маята и меласата се разтварят в 180 мл топла вода.
9
Бургери с кюфтета и доматен сос 9В брашното се разбърква солта, налива се останалият зехтин, добавя се разтворената мая и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.
10
Бургери с кюфтета и доматен сос 10Изпеченият чесън се намачква.
11
Бургери с кюфтета и доматен сос 11Тестото се размесва с чесъна.
12
Бургери с кюфтета и доматен сос 12Оформят се 18 топки, подреждат се в тава, покрита с пергаментова хартия, и се притискат леко. Оставят се да втасат повторно. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до златисто – за 10–12 минути.
13
Бургери с кюфтета и доматен сос 13Хлебчетата се разполовяват. Кюфтетата се притискат леко. Между половинките на всяко хлебче се поставя по едно кюфте. Заливат се със соса и се фиксират с клечки. Поднасят се по три в порция.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2017
Чудесни ни са и лесни за приготвяне ... Аз също добавих от себе си при кюфтето между питчиците по едно парче кашкавал и се получи добре!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта