Кускус със зеленчуци и месо

Вкусно, бързо и свежо ястие
Източник: Лъки
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.07.2017
Кускус със зеленчуци и месо
 
Необходими продукти:
400 г свинско месо (от джолан)
1 глава лук
1 глава чесън
3 зелени чушки
200 г гъби
300 г кускус
100 мл сметана за готвене
1 кубче бульон
1 ч. л. къри


Начин на приготвяне:
1
Първо сварявате свинския джолан (тъй като се готви дълго време) и го обезкостявате.
2
Слагате лука и чесъна в тиган, да се пържат, като последователно добавяте чушките и гъбите, и похлупвате, за да се задушат.
3
След това добавяте кускуса, наливате вода и готвите, до готовност на кускуса, като бъркате и внимавате, кускусът да не се превари.
4
Слагате месото и прибавяте бульона и кърито.
5
Минути преди ястието да стане готово добавяте и сметаната за готвене, като разбърквате, за да се смеси всичко много добре.

Дърпаме от котлона и добър апетит!


Съвет:
Аз лично ви предлагам, преди да махнете ястието от огъня да добавите малко настърган пармезан (или кашкавал), който ще допълни млечния вкус на сметаната и ще предаде мека консистенция на ястието.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: