Ньоки с пуешко

Вкусна и засищаща
Източник: Габи
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 18.07.2025

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пуешко месо от бут
500 г картофени ньоки
2 червени чушки
1 зелена чушка
1 морков
1 домат
1 глава лук
175 г крем сирене
150 г кашкавал
30 мл зехтин
4 щипки червен пипер
4 щипки чесън на прах
сол и черен пипер на вкус

за поръсване:
50 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Ньоки с пуешко
Нарежете моркова, чушките, домата и лука на едро. Овкусете със сол и червен пипер.
2
Ньоки с пуешко  2
В тиган загрейте зехтина и сложете нарязаните зеленчуци. Добавете малко вода и гответе под капак, докато омекнат- около 15 минути.
3
Ньоки с пуешко  3
Във вряща подсолена вода с малко зехтин сварете ньоките според указанията на опаковката.
4
Ньоки с пуешко  4
В блендер пасирайте готовите зеленчуци с крем сиренето и 2 черпака вода от пастата.
5
Ньоки с пуешко  5
Махнете ципите от пуешкото и го нарежете на малки парченца. Сложете го в тигана, овкусете със сол, черен пипер, чесън на прах и червен пипер. Гответе около 15-20 минути, до златисто.
6
Ньоки с пуешко  6
Към готовото месо добавете пасирания сос, настъргания кашкавал и овкусете с чесън на прах, червен пипер и сол. Разбъркайте и гответе няколко минути, докато соса се сгъсти.
7
Ньоки с пуешко  7
Накрая прибавете сварената паста в тигана и внимателно разбърквайте.
8
Ньоки с пуешко  8
Сервирайте пастата, поръсена с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: